söndag 28 november 2010

Första advent

Idag har vi första advent :-)
Tyvärr blir det inte vidare firat hemma hos oss då Anton ligger däckad av parasiten i vattnet och jag är också lite smått dålig i magen.. Hoppas att det inte blir värre!
Tack och lov visar Molly inga tecken alls på att må dåligt och det är ju faktiskt det viktigaste!

Jag har inte fått fram allt adventspynt ännu då den bästa kartongen är kvar uppe på vinden, och just nu är det ju inte läge för att skicka upp Anton för att hämta den ;-)

Men alla stjärnor och stakar är i alla fall på plats och det är ju det viktigaste.

I år har jag köpt en ny adventsstake som ni ser på köksbordet på bilden nedan.
Jag tycker dom flesta adventsstakar är så tråkiga, men jag föll direkt för denna bocken när jag hittade den på Ellos.

Förra året fyndade jag några små Cult julpynt på mellandagsrean. Jag är ju löjligt förtjust i cults design ;-) Här ser ni en ljuslykta som julade till det vid diskbänken på ett alldeles lagom sätt ;-)

Jag hoppas att Anton ska piggna på sig under dagen. Han har ju varit sjuk nu konstant i två veckor, en förkylning som aldrig ger sig..

torsdag 18 november 2010

Snö

Härom dagen hann Molly inte ens ta av sig ryggsäcken när hon kom hem från dagis innan hon började skotta runt snön :-)
Så härligt att det äntligen är vitt och vackert ute.
Sena delen av hösten är ju lite tråkig när allt fryst till och det är svårt att hitta på nåt att leka ute, då är det underbart när snön kommer och det plötsligt finns hur mycket som helst att göra utomhus.
Molly älskar det!



Foglossning

Idag betalar jag priset för allt bak jag gjorde igår.
Har väldigt ont i fogarna idag, detta är nog värsta dagen hittills. Stod upp alldeles för mycket, men så fick jag ju mycket gjort med ;-)
Det blev ett gäng Saffranslängder fyllda med mandelmassa, bakelserutor, jordnötskakor och chokladkolor.
Hade tänkt fortsätta idag med att göra vetelängder och kardemummabullar men får nog avstå. Känns skönt ändå att ha lite i frysen igen.
Snart är det ju även dags för Molly's treårs kalas.
Denna gången kommer vi säga en viss tid då vi tar emot gäster och så om man vill komma så är det den tiden som gäller.
Vi har varit helt slut efter min och Antons födelsedag när vi har haft alla gästerna utspridda över hela dagen så nu testar vi så här istället:-)
Tror inte att det blir nåt barnkalas detta året, jag gjorde ju iordning ett jätte fint kalas förra året men då var det bara en liten tjej som kom på den utsatta tiden.
Hade skrivit riktiga kalasinbjudningar med tid för kalasets början och hur länge det skulle hålla på men ändå funkade det inte.
Det var rätt tråkigt för vi hade ju ändå lagt lite pengar och energi på kalaset. Så i år tror jag att hon får bjuda sin bästis på Djungelhuset (ett lekland i stan) och så får dom ha roligt där och fika vad dom vill osv, tror hon blir mer än nöjd med det :-)

måndag 15 november 2010

Vecka 27

Idag går jag in i vecka 27. Min totala viktuppgång hittills är bara 1,4 kilo och det känns ju bra, men tyvärr känns det i kroppen som om det vore 14 hela kilo istället... Som det ser ut nu så kommer jag kanske inte att bli mycket tyngre än vad jag var när jag väntade Molly och det känns skönt, jag hade ju lite högre startvikt denna gången. Jag minns ju hur himla tungt det var på slutet och ändå var jag ju inte jätte gigantisk. Men man blir ju så otymplig med en badboll på magen ;-)

fredag 12 november 2010

Moln


Igår följde jag med sambon på ett Zinzino möte i Sundsvall. När vi ändå skulle åka dit passade vi på att åka lite tidigare så vi hann en snabb sväng på Birsta City och Ikea.

Lagerhaus hittade jag denna fina molnkudde för ynka 49 kronor! Den ska få flytta in på Mollys rum :-) Vilket fynd!

tisdag 9 november 2010

Svinto

Att vara sjukskriven gör mig till en konstig person... Ikväll har jag skurat spisen och fläktkåpan med Svinto och blivit alldeles till mig över resultatet ;-) Ge mig ett liv!!! Förövrigt är detta första gången jag testar att blogga med min"nya" IPod. Anton har köpt sig en ny mobil, en Iphone 4, så då fick jag ärva hans gamla IPod touch. En behändig sak, men det är lätt hänt att bli ännu mer internetberoende..

söndag 7 november 2010

Nya handdukar

När jag gjorde beställningen med julsakerna som ni ser i inlägget nedan passade jag även på att beställa nya handdukar till gästtoaletten nere.
Tyckte färgerna var underbara och vi har ju en turkos fondvägg därinne så dom kommer att passa in super bra!
Såg att även en av mina favorit bloggerskor köpt dessa handdukar, lite kul :-)

fredag 5 november 2010

Förberedelser inför julen

Jag har redan börjat lite smått med förberedelserna inför julen detta år.
Ser verkligen fram emot julen detta året, det är så mysigt med Molly nu när hon är lite större och mer och mer förstår sig på saker och ting.
Hennes julklappar är redan färdiga sen länge ;-)
Och många av dom andra är med klara eller på gång. Så skönt att inte vara ute i sista minuten.

Igår gjorde jag en liten beställning från HM.
Det blev en julgransmatta, det hade vi ingen, och matchande servetter samt gästhanddukar till toaletten.
Jag har ju mest vitt och grått annars på julen, men tyckte dessa saker var fina i rött. Kul med lite färg med.