
Och här är receptet :
35 skorpor
100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl skållad sötmandel
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda dem mitt i ugnen ca 25 minuter.
6. Ta ut länderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär skorporna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
7. Torka skorporna i mitten av ugnen ca 25 min. Kontrollera att dom är riktigt torra.
Receptet är ifrån Leila så klart :-)
2 kommentarer:
ser gott ut! kan man få receptet? puss
Ser verkligen jättesmarrigt ut, kanske man skulle prova!
Ha det gott, kram Johanna
Skicka en kommentar