tisdag 8 december 2009

Resultatet

Här är resultatet, supergoda saffransskorpor!

Och här är receptet :

35 skorpor

100 g smör
1 g saffran
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl skållad sötmandel

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.

3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.

4. Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda dem mitt i ugnen ca 25 minuter.

6. Ta ut länderna och sänk temperaturen till 125 grader. Skär skorporna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.

7. Torka skorporna i mitten av ugnen ca 25 min. Kontrollera att dom är riktigt torra.

Receptet är ifrån Leila så klart :-)

2 kommentarer:

Anna sa...

ser gott ut! kan man få receptet? puss

Södralycke sa...

Ser verkligen jättesmarrigt ut, kanske man skulle prova!

Ha det gott, kram Johanna